Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

MAROKKAANSE COUSCOUS MET POMPOENSTOOF

4 personen. 40 min bereidingstijd

Ingrediënten:

200 gr couscous

Van fairtrade original:

1 pakje Marokkaanse groenten couscous kruidenpasta

Een flinke draai peper-zeezoutmix citrus knoflook

Voor de stoof:

2 uien

2 tenen knoflook

300 gr pompoenblokjes

1 rode paprika

400 gr tomatenblokjes

200 gr zwarte bonen

6 gedroogde abrikozen

1 sinaasappel

10 gr verse koriander

2 el olijfolie

Zout en peper

Voor de saus:

250 gr dikke yoghurt

10 gr platte peterselie

1 teen knoflook

Tip: Wanneer je de yoghurt vervangt voor een plantaardige variant is dit gerecht volledig plantaardig.

Bereidingswijze

Snipper de uien en hak de knoflook fijn (houd 1 teen gehakt apart voor de saus). Snijd de paprika in kleine blokjes en de abrikozen in smalle reepjes. Spoel de zwarte bonen af en laat goed uitlekken.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel daarna uit. Hak de koriander en de peterselie fijn. Verwarm de olie in een

braadpan waar een deksel op kan. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien en voeg dan de paprika en pompoenblokjes toe. Bak ± 3 minuten mee. Doe de tomatenblokjes, Marokkaanse groenten couscous pasta, de zwarte bonen, de abrikozen en de sinaasappel rasp en sap erbij en roer goed door. Laat met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven op laag vuur totdat de pompoenblokjes beetgaar zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en bestrooi voor het serveren met de gehakte koriander.

Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking en meng de yoghurt met de knoflook, peterselie en de Fairtrade Original peper-zeezoutmix.

Roer de couscous los met een vork en serveer deze samen met de yoghurtsaus apart bij de pompoenstoof.