Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Van bloemenveld naar kaars ...

Koolzaadolie is een natuurproduct en wordt gewonnen uit de koolzaadplant (brassica napus). Koolzaad wordt in Europa verbouwd, ook in Nederland. Deze plant bloeit in het voorjaar uitbundig op prachtige velden met gele bloemen die druk bezocht worden door bijen. Van koolzaadolie wordt koolzaadwas gemaakt, waarvan de Brassikaarsen worden gemaakt.

Het mooie aan deze kaarsen is dan ook dat de koolzaadwas een natuurproduct is, 100% ecologisch. Koolzaad wordt vanwege het hoge oliegehalte van het zaad al honderden jaren gecultiveerd. Bovendien is koolzaad bevordelijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient. Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Vlekken in/op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen op 60ºC. Daarnaast is koolzaadwas GMO vrij (dat wil zeggen dat er minder dan 0,9% aan genetisch gemodificeerd materiaal in het product zit). Omdat koolzaadwas een laag smeltpunt heeft van rond de 46ºC hebben de kaarsen meer branduren, minder roetuitstoot tijdens het branden en komen er geen schadelijke stoffen vrij. De kaarsen zijn C02 neutraal en bovendien geurloos tijdens het branden!

De 'potjes met kaarsen' van Brassie hebben wij ook en verkrijgbaar met diverse geuren, o.a. lavendel, eucalyptus, roos, sandelwood en jasmijn ...