Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Empanada's met sweet chili-ananassaus

Hoofdgerecht voor 4 personen/12 empanada’s
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 15-20 minuten oventijd)

Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid
75 g pijnboompitjes, geroosterd
75 g olijven, zonder pit en in stukjes
3 eieren
150 g feta, verkruimeld
Kant en klaar (rauwkost)salade

En van Fair Trade Original:
molen Zongedroogde tomaat peper olijf
molen Zeezout mix chilipeper
1/2 blik Ananas, uitgelekt en in blokjes
150 ml Sweet Chili saus

Verwarm de oven voor tot 200°C. Ontdooi de 10 plakjes bladerdeeg. Knijp al het vocht uit de spinazie en doe het in een kom. Voeg de geroosterde pijnboompitjes, de olijven en flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix toe. Klop de eieren los (houd een beetje van het mengsel apart), meng ze goed met het spinaziemengsel. Verkruimel de feta en roer deze er voorzichtig door, zodat het nog brokjes blijven. Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas of kommetje 10 rondjes. Kneed de restjes bladerdeeg tot een bal en rol uit tot een plak. Steek ook daar een rondje uit. Herhaal dit, zodat er minimaal 12 rondjes zijn. Leg een bergje spinazievulling op een helft van elk rondje en klap de andere helft eroverheen. Druk de rand dicht met een vork. Bestrijk de empanada’s met het achtergehouden ei en bestrooi met de zeezout-chilimix. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de empanada’s in ca. 15-20 minuten goudbruin. Maal intussen de ananas met behulp van een staafmixer of hakmolen tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus. Serveer de empanada’s met de salade en ananassaus.

Heb je wat minder tijd? Maak dan 10 langwerpige flapjes. Leg het mengsel op het bladerdeeg, vouw het bladerdeeg dubbel en maak de randen vast.

Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original