Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Gepofte pompoen met kruidige peulvruchten en jackfruit.

Een recept uit het boek “Jack Fruit” van Jessica Lek , aangepast door vrijwilligster Marna. (gerecht voor 2 personen)

Op woensdag 15 april jl. heb ik voor het eerst een recept uit het kookboek Jack Fruit van Jessica Lek gemaakt (te koop in de wereldwinkel) . Ik heb niet het recept precies gevolgd. Daarvoor moet ik teveel ingrediënten voor de smaak (kruiden etc) aanschaffen, die ik niet in huis heb, terwijl ik veel wel heb. Dat vind ik bij meerdere recepten uit het boek, wat mij tot nu toe tegen hield….

Maar ik kan het recept ook aanpassen met wat ik wel heb, bedacht ik mij en dat is goed bevallen. Ik heb het recept voor 2 personen gemaakt ipv 4 zoals in het boek.

De jackfruit moet minimaal anderhalf uur marineren dus dit is handig om van te voren te maken!!

Nodig

200 gram pompoenblokjes (of pompoen in parten met schil)

1 bik Jackfruit

1 blikje velderwten uitgelekt 130 gram (of andere peulvruchten)

10 cherrytomaatjes / snoep tomaatjes

1 kleie eetlepel kerriepoeder

1 kleine eetlepel gemberpoeder

1 kleine eetlepel paprikapoeder

Volle theelepel  uitgeperste knoflook

2 eetlepels Agavesiroop (of honing of ahornsiroop of…)

3 eetlepels olijfolie

Een theelepel mosterd

Zout en peper.

75 ml sinaasappelsap (vers)

Komkommer in sliertjes

Half bakje koriander zonder de steeltjes fijngehakt

Maak de jackfruit marinade minimaal 1,5 uur van te voren klaar:

Laat de jackfruit uitlekken en trek de jackfruitstukjes  met twee vorken of je handen uit elkaar (zoals pulled pork) Laat de doperweten uitlekken, Snijd de tomaatjes door midden en plet ze een beetje met een mes. Doe de jackruit, tomaten, doperwten, kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder knoflook, eventueel wat zout en peper agavesiroop en olijfolie in een kom en roer het goed door elkaar. Laat het 1,5 uur marineren.

Na een uur:

Doe de pompoenblokje in een ovenschaal met een stuk bakpapier op de bodem. Strooi er peper en zout op en laat het in de oven gaar worden (180 graden ongeveer 25 minuten).

Maak ondertussen de komkommersalade in een schaal . Ik heb er slierten van gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, maar ook in dunnen reepjes snijden kan prima. Niet al het zaad laten zitten dan wordt het erg nattig. . Doe er de sinaasappelsap overheen en roer de koriander er door. En een beetje zout.

Bak 10 minuten de jackfruit marinade in een koekenpan met wat olijfolie en voeg er op  het laatst de gare pompoenblokjes bij.

Serveer met de komkommersalade, eet smakelijk ....

 

Ps op de foto uit het boek is de pompoen in stukken, ik had echter van een ander gerecht nog pompoenblokjes over.