Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Ingrediënten voor één grote pan soep

500 gram wortelen
1 grote ui
stuk gember van 5 cm
750 ml groentebouillon
400 ml fairtrade kokosmelk
sap van 1 limoen

Voor erbij

100 gram geroosterde amandelen
200 gram feta
bosje koriander

Bereidingswijze

Snij de wortelen, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken.
Verwarm olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe de wortel en gember erbij en bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de groentebouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de groenten 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer mooi glad.
Doe de kokosmelk erbij en knijp de limoen uit. Warm de soep nu nog even op, maar breng niet meer aan de kook.
Serveer de soep met de geroosterde amandelen, feta in blokjes en blaadjes koriander.

Foto: Yellow Lemon Tree