Fairtrade week

Van 26 oktober t/m 3 november was het weer zover: de najaars editie van de Fairtrade Week. Tijdens deze speciale week hebben we goed opgelet waar onze producten vandaan komen en wie ze maakt.  Zo maken we samen de wereld eerlijker!

Tijdens de Fairtrade week ontving iedere klant een leuke attentie!!

Het thema van deze keer was Fair Food. Kies ook voor Fairtrade Food en maak bijvoorbeeld een (h)eerlijke maaltijd met deze Thaise Curry. 

Zoek je inspiratie voor een lekker en snel recept voor een doordeweekse maaltijd? Deze Thaise groene curry met paksoi en kip staat in een kwartier op tafel. Het fijne aan deze variant is dat hij niet te pittig is. Voeg een blik kokosmelk toe om de curry lekker romig te maken. De Thaise witte rijstnoedels zijn binnen 3 minuten klaar en geven een stevige bite aan het gerecht. Bestrooi met stukjes cashewnoten om het af te maken. Kies je liever voor een vegetarisch gerecht?

Ingrediënten

  • 300 gr sperziebonen
  • 300 gr kip, in stukjes
  • 1 stronk paksoi, in stukken van +/- 2 cm
  • 3 el cashewnoten, grof gehakt

En van fairtrade original:

  • Thaise Groene Curry kruidenpasta
  • 400 ml kokosmelk
  • Thaise Witte Rijstnoedels

Bereidingswijze

  1. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  2. Kook ondertussen de Thaise Witte Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige  paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is.
  3. Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover.