Tip: Sieraden van Kazuri

Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

De sieraden van Kazuri zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door 1 van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn (in 2002 waren dit er nog 90!). Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstraande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creeëren van sieraden. Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zicht de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri is inmiddels van eigenaar veranderd maar bevindt zich nog steeds aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film 'Out of Africa'. Kazuri is al een aantal jaren erkend als 'Fair Trade' door de IFAT. 

Deze sieraden zijn ideaal om te combineren met onze zijden sjaals en leren schoudertasjes ....

In dit filmpje leggen de vrouwen het produktieproces uit: https://www.youtube.com/watch?v=AOlFyxTwu9k&t=1s

U, als drager van Kazuri, steunt dit principe en u helpt de vrouwen van 'Kazuri' en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst. Kazuri betekent 'klein en prachtig' in het Swahili, de taal van Kenia.

In onze winkel zijn verkrijgbaar een ruime keuze in halskettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Onderstaand slechts een beperkt overzicht van onze collectie. Kom dus snel naar de winkel. Tenslotte worden alle aankopen voor u verpakt in een origineel Kazuri-tasje en voorzien van een informatie setje.