Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Breng Afrika bij je thuis ...

Wie zijn wij?

Wij zijn Herman en Harry: 2 boezemvrienden met een enorme zwak voor Afrika en een passie voor duurzame, handgesneden, massief houten beelden.

Harry, sinds 1999 woonachtig in Zuid-Afrika, is op zoek gegaan naar een betrouwbare lokale fabrikant, die garant kon staan voor een constante aanvoer en kwaliteit van deze prachtige houten dieren en beelden. In Hartebeestdam vonden we uiteindelijk de partner die aan onze hoge normen voldeed en zich onderscheidt door oog voor detail en traditie en ook zelf importeert uit Zimbabwe. Herman, nog steeds in Nederland wonend, verzorgt hier het reilen en zeilen.

Afrikaanse houten beelden

Onze handgemaakte Afrikaanse houten beelden zijn uniek en nu beschikbaar in Nederland. Wij zijn een startende onderneming, geboren uit liefde en fascinatie voor het Afrikaanse continent. Door houten beelden en andere producten naar Nederland te importeren proberen wij ons steentje aan Afrika bij te dragen middels lokale werkverschaffing en de steun aan twee goede doelen. Daarnaast worden alle dieren en beelden gemaakt van duurzaam hout!

Houten dieren beelden

Elk houten dieren beeld die u bij ons koopt is uniek en authentiek. Hoe leuk is dat?  In Afrika staat het traditionele ambacht nog hoog in het vaandel, met name houtsnijwerk. Dit vormt de inspiratiebron achter ons bedrijf, naast het verlangen om iets goeds te doen voor dit prachtige continent. De makers van onze producten krijgen een eerlijke prijs en onderscheiden zich door oog voor detail en traditie.

Goede doelen

Wij creëren met onze passie niet alleen werkgelegenheid voor de lokale bevolking maar steunen ook de stichtingen The Pilanesberg Wildlife Trust en Stop Rhino Poaching NPC. Een deel van uw aankoop komt ten goede aan deze goedwillende Non-Profit Organisaties! Een bewuste keuze; lokaal en kleinschalig middels een transparante partnership tussen ons en deze stichtingen.

Houten nijlpaard beeld van Afrikaans mahoniehout

Onze handgemaakte Afrikaanse houten nijlpaarden zijn uniek en nu beschikbaar in Nederland. Deze prachtige houten nijlpaard past in elke inrichting en is een unieke woondecoratie! Deze houten dieren zijn gemaakt van volledig traceerbaar hout! Daarnaast krijgen de makers van onze houten beelden een eerlijke prijs en onderscheiden ze zich door hun oog voor detail en traditie. De ene houten nijlpaard is de andere niet, elk houten beeld dat u bij ons koopt is authentiek en een uniek stukje houtsnijwerk. Hoe leuk is dat?! Deze houten nijlpaard is beschikbaar in 6 verschillende formaten. De grootste jongen die we verkocht hebben woog maar liefst 200kg dus mag het van u een maatje groter, maatwerk is mogelijk!                        

Let op: Alle producten zijn in het echt nog veel mooier!

Wist u dat?

·        Nijlpaarden wel 15 minuten onder water kunnen blijven? Ze slapen ook vaak onder water. Al slapend komen ze dan boven om adem te halen. Maar nijlpaarden kunnen niet zwemmen. Volgt u het nog?

·        Een Hippopotamus (nijlpaard) behoorlijk snel kan zijn? Als ze een sprintje trekken kunnen ze een topsnelheid van 30km/h bereiken!

·        Deze houten nijlpaard beelden gemaakt worden van duurzaam geproduceerd hout en er niet onnodig bomen voor gekapt worden? Een prettige gedachte!

Afmetingen houten nijlpaard, ijzerhout

·        Lengte 10cm – Gewicht plm. 1 kg  - verkoopprijs € 15

·        Lengte 25cm – Gewicht plm. 3 kg  - verkoopprijs € 30

Afmetingen houten nijlpaard, mahoniehout

·        Lengte 30cm – Gewicht plm. 5 kg  - verkoopprijs € 50

·        Lengte 45cm – Gewicht plm. 9 kg  - verkoopprijs € 130

·        Lengte 55cm – Gewicht plm. 15 kg - verkoopprijs € 380      

Houten giraffe beeld van Afrikaans olijfhout

Onze handgemaakte Afrikaanse houten giraffen zijn uniek en nu beschikbaar in Nederland. Deze elegante houten giraffe past in elke inrichting en is een unieke woondecoratie! Deze houten dieren zijn gemaakt van volledig traceerbaar hout! Daarnaast krijgen de makers van onze houten beelden een eerlijke prijs en onderscheiden ze zich door hun oog voor detail en traditie. Elk houten beeld dat u bij ons koopt is authentiek en een uniek stukje houtsnijwerk. Hoe leuk is dat?! De ene houten giraffe is de andere niet, maar ze verschillen minimaal in kleur en afmetingen. Deze houten giraffe is beschikbaar in 6 verschillende formaten en de grootste is maar liefst 2 meter lang! Heeft u speciale wensen? Maatwerk is mogelijk!               

Let op: Alle producten zijn in het echt nog veel mooier!

 

Wist u dat?

·        Wij met de verkoop van deze houten giraffen niet alleen de werkgelegenheid voor de lokale bevolking steunen maar ook de The Pilanesberg Wildlife Trust en Stop Rhino Poaching NPC stichtingen? Een deel van uw aankoop komt ten goede aan deze goedwillende Non-Profit Organisaties!

·        Een mannetjes giraffe wel 5.5 meter groot kan worden en 800 kilo kan wegen? De houten variant van 5.5 meter is helaas net uitverkocht…

·        Deze houten giraffe beelden gemaakt worden van duurzaam geproduceerd hout en er niet onnodig bomen voor gekapt worden? Een prettige gedachte!

·        De nek van een giraffe tot wel 230 kilo kan wegen? En dan te bedenken dat ze net zoveel nekwervels hebben als de mens.

Afmetingen houten giraffes

·                                 50 cm hoog – 0,5 kg, verkoopprijs € 50

·                                 75 cm hoog – 1,5 kg, verkoopprijs  € 80

·                                 100 cm hoog – 2 kg, verkoopprijs  € 130

·                                 150 cm hoog – 5 kg, verkoopprijs  € 250

·                                 200 cm hoog – 8 kg, verkoopprijs  € 500