De tafel van Slager Gineke

De Tafel van ……… Keurslager Gineke van Kesteren

Iedere maand nodigen we een bekende Woerdenaar uit, om in de Wereldwinkel zijn of haar tafel samen te stellen met onze producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In de maand oktober is dit Gineke van Kesteren van de bekende Keurslagerij uit de Kruisstraat. 

Gineke neemt in 1990 samen met haar man de slagerij over van haar vader en heeft de zaak verder uitgebouwd tot een mooie, gezellige winkel, waar mensen vanuit de hele omgeving naartoe komen voor het beste vlees. Het bedrijf bestaat inmiddels ruim 60 jaar! Bij de gezelligste buurtwinkel van Woerden, Keurslager Van Kesteren, koop je onder andere duurzaam rundvlees, versgesneden vleeswaren en straks rond de Koeiemart natuurlijk haar eigen huisgemaakte … snert!! Wat dat betreft mogen we Gineke wel uitroepen tot de ‘Snert Koningin van Woerden’.

Als voormalig bestuurslid van het Stadshart is zij nog steeds enorm begaan met de zelfstandige ondernemers hier in Woerden. Je ziet haar regelmatig in haar ‘witte pak’ door de winkelstraat schieten. Even bijpraten met die, mensen groeten, vragen hoe het gaat met de ander. Als het mogelijk is wat regelen of helpen, kortom een bezige bij. Natuurlijk moet haar winkel er iedere dag ook picobello uitzien. Ondanks al deze activiteiten, werk en gezin, had ze gelukkig nog wel even tijd om een aantal artikelen in onze winkel te kiezen, want ze waardeert alle vrijwilligers die hier dagelijks zoveel energie en tijd in steken. Natuurlijk heeft ze een heerlijke pot eerlijke snert voor ons meegebracht!

Als eerste komt er een ‘klokje welkom op de wereld’ en een leuk vingerpopboekje op de tafel, want binnenkort wordt zij oma en daar horen natuurlijk babyspeeltjes bij. Ook is zij dol op de kleuren van Afrika. Jaren geleden was een vakantie naar Afrika gepland, maar deze ging toen vanwege een staatsgreep niet door. De kleurrijke Afrikaanse familie en een set prachtige bewerkte schaaltjes worden erbij gezet.

       

Het zijn soms drukke dagen voor haar en wat is er dan fijner om ‘s avonds lekker op de bank te ploffen met wat Fingerfood en een wijntje erbij. Een blikje met recepten hiervoor en fles rode wijn worden toegevoegd. Speciaal is de vrienden- of familiekring van wit kisisteen. Je kunt wel een grote mond hebben, zo geeft Gineke aan, maar je moet het toch allemaal samen doen. Ze gebruikt voor het bereiden van haar produkten en eigen maaltijden altijd eerlijke produkten, dus als symbool hiervoor komt een potje Zeezout Mix op de tafel. Ook zo’n mooie Dopper van glas, want het wordt zo langzamerhand wel tijd dat wij met z’n allen onze schouders eronder gaan zetten. De oceanen moeten schoner en dat begint al met al het water hier in Woerden. Van Gineke hoeven wij ook geen 7 dagen per week vlees te eten, vandaar een blikje met Vega-recepten op de tafel.

    

Ook kiest zij een babbelblik voor ‘prachtige vrouwen’, want Woerden heeft er zoveel. Het was te verwachten, maar natuurlijk komt er ook een royale tas bij. Blijf ondanks deze nare tijd je boodschappen doen bij alle zelfstandige winkels hier in Woerden, want die hebben onze steun hard nodig! Bij het bereiden van eten komen geurtjes vrij en die kun je met de room deodorizer verdrijven, dus erg handig om erbij te hebben. Natuurlijk ook een koe van vilt uit Nepal, want helaas gaat de Koeiemart niet door dit jaar, jammer, alle begrip hiervoor, maar op deze wijze past het er toch een beetje bij.

De mensen zijn de hele dag maar met hun telefoon bezig, maar Gineke stelt voor dat we elkaar eens wat vaker een kaartje sturen in plaats van een app-je. Tenslotte de maand oktober, koeiemart, koeien, snert en wat ons betreft Gineke erbij als het symbool van die (h)eerlijke snert. Voor het bereiden heb je natuurlijk wel een paar goede lepels nodig en daarom deze van olijfhout uit Tunesië erbij.

Het is een prachtige tafel geworden dus kom snel eens aan in de Havenstraat 49 en zie wat Gineke allemaal heeft uitgezocht.