De tafel van George Becht

De Tafel van … wethouder George Becht.

Vorig jaar stond elke maand een ontwikkelingsland centraal. Dit jaar komen we ook weer met een maandelijks thema: De Tafel van …..

We nodigen steeds een bekende Woerdenaar uit om in de winkel zijn of haar tafel samen te stellen met onze producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In januari is onze gast wethouder George Becht, met onder andere de portefeuilles arbeidsmarkt en cultuur. Onderwerpen die ook in de Wereldwinkel centraal staan.

De heer Becht is erg enthousiast over onze winkel. Hij loopt er geregeld binnen. Belangrijk voor Woerden als millennium gemeente is dezelfde doelstelling: Fairtrade stimuleren, licht hij toe.

Wat heeft hij uitgekozen en waarom?

Het spreekt hem met name aan wanneer de handgemaakte producten ook een relatie hebben met een plaatselijk project in land van herkomst. Zoals de gekozen bloemen kaart en de producten van ‘Sjaal met een verhaal’. Voor de tafel koos hij hiervan de mooie onderzetters uit en de hippe handverwarmers met bijkleurende sjaal.

De Tony’s Chocolonely repen mochten ook niet ontbreken, niet alleen omdat hij dol is op chocolade, maar vooral omdat de kleurrijk gestreepte giftbox hem doet denken aan het ‘regenboogzebrapad’ in het centrum. Symbool voor ‘iedereen mag er zijn’, op initiatief van de organisatie van Coming Out Woerden.

In 2018 kreeg hij bij zijn afscheid van het burgercomité de mooie glazen neushoorn uit Swahili, die nog steeds met succes in ons assortiment zit.

Zijn moeder verdient ook een plekje op de tafel, dus koos hij ‘lieve moeder’ uit de verschillende kletspotjes: “leuk idee die kletspotjes, om door middel van de kaartjes met elkaar in gesprek te komen.”

De mooie grote groene schaal was heel eenvoudig beslist: “die vind ik zo mooi, die koop ik hierbij voor in ons huis!”

Wil je weten waarom hij ook een etui met katten uitkoos of een bos zijde bloemen? Loop deze maand dan binnen en het wordt vanzelf duidelijk!

Lees ook het artikel in de Woerdense Courant