De tafel van vrijwilliger Karlijn

Afgelopen jaar stond in de Wereldwinkel elke maand de tafel van een bekende Woerdenaar centraal. Dit jaar nodigt de winkel steeds één van haar vrijwilligers uit. Deze maand heeft Karlijn Wouters haar tafel samengesteld. Karlijn is van beroep piloot en vliegt normaliter op zo’n grote Boeing 787 (Dreamliner) mensen de hele wereld rond. Omdat zij tussen haar vluchten veel vrije tijd over heeft, is zij alweer ruim een jaar actief bij de Wereldwinkel Woerden als winkelmedewerker. 

 

Karlijn staat bij de Wereldwinkel gemiddeld eens per 14 dagen een middag of ochtend in de winkel. Vanwege mijn werk ben ik al op vele plaatsen in de wereld geweest. Na mijn opleiding gestart als piloot en voornamelijk de wereld rond met vracht gevlogen. Hiervoor diverse standplaatsen gehad, onder andere Egypte. De laatste jaren vlieg ik voor een touroperator vanaf Schiphol naar verre bestemmingen, zoals Aruba, Cuba en Mexico. Op dit moment ben ik vanwege de pandemie even uitgevlogen en heb een tijdelijke baan als facilitair medewerker bij een dierenartsen organisatie aangenomen. Alweer vier jaar woon ik met mijn vriend, inmiddels partner, in Woerden en tussen mijn diensten door heb ik een verplicht aantal rustdagen en die wilde ik graag nuttig besteden. Omdat dat ik zowel via mijn werk als vakanties vele landen heb bezocht ben ik geïnteresseerd in andere culturen. Zo ben ik terecht gekomen bij de Wereldwinkel, waar ik alweer ruim een jaar werkzaam ben. Ik vind het niet alleen een hele leuke winkel, maar sta ook volledig achter het doel wat zij nastreven. Eerlijke handel voor een eerlijke prijs.

 

 Nijlpaarden groot €44 en klein €22,-                Olifanten groot €   en klein 

  Giraffes €17,95                             Onderzetters €33,-

Tijdens onze vakanties in Afrika hebben wij veel parken bezocht en daar oog in oog gestaan met ‘leden’ van de big five. Op mijn tafel dus, hoe kan het ook anders, giraffes, olifanten en nijlpaarden. Het blijven imposante intrigerende dieren en in onze winkel is ook zoveel keus. Zeker de nijlpaarden die rechtstreeks uit Afrika komen zijn prachtig afgewerkt. Verkrijgbaar in verschillende formaten en machtig mooi om als herinnering in huis te hebben. Ze passen mooi bij de andere houten beelden die ik mee heb genomen van reizen. Bij de dieren staan ook typische manden uit KwaZulu Natal, die horen erbij en bij het zien ruik je bij wijze van spreken de geuren uit het land.

 

Mand hoog €37,95  Mand laag €35,95                          Schaal €21,25

Natuurlijk zijn wij ook van duurzaam en daarom ligt er een boterham zakje op de tafel met, jawel, vliegtuig afbeeldingen erop. Deze zakjes zijn gemaakt van stevig materiaal en kun je eindeloos hergebruiken.

 

Boterham tasje klein €7,95 groot €8,95 Tajine €36,50 Recepten €10,95 Couscous €1,79

 

Ook heb ik regelmatig Tunesië aangedaan en daar kennis gemaakt met gerechten die bereid werden in Tajines. Heerlijk en gezond, want tijdens de bereiding blijven alle vitamines bewaard. En ja, ik ben een ‘thee leut’ en test graag nieuwe smaakjes. In de winkel staat prachtig assortiment, dus ik kan nog even vooruit.

 

’s Avonds branden wij graag een kaarsje, gezellig, sfeervol en romantisch in deze bijzondere tijd, maar dan het liefst wel eentje met een goede wax, die goed brandt en eerlijk is van samenstelling.

 

Capiz waxinelichthouders zijn er in vele kleuren en ik vind ze gewoon mooi van afwerking en alles wordt er meteen een stukje vrolijker van.

 

Als ik in de winkel sta scoor ik altijd wel een Tony, want ze zijn gewoon te lekker en er zijn zoveel smaken. Nu voor Pasen weer die (h)eerlijke paaseitjes, mmmm

Vanaf 3 maart is de Wereldwinkel op afspraak weer OPEN.

Bel tevoren even met nummer 06-12158849 óf 06-53291133 of stuur een berichtje naar .

Natuurlijk kun je alle artikelen nog steeds bestellen en deze worden dan mooi ingepakt in de hele gemeente Woerden thuisbezorgd. Afhalen is natuurlijk ook mogelijk!