De tafel van Ellen Vossen

De Tafel van ……… Ellen Vossen

Iedere maand nodigen we een bekende Woerdenaar uit om in de Wereldwinkel zijn of haar tafel samen te stellen met onze producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In de maand juli is dit Ellen Vossen.

Ellen is naast de drukte in haar jonge gezin actief als coördinator bij Hart voor Woerden, het centrum voor vrijwillige inzet in de gemeente Woerden bij burenhulp, bewonersinitiatieven of voor vrijwilligerswerk bij organisaties. Onderdeel hiervan zijn ook de vrijwilligers vacaturebank en de vrijwilligers academie. Zij is ook coördinator voor Maatschappelijke Stages in Woerden. Wat dat betreft past dit alles heel goed bij de Wereldwinkel, immers deze wordt al jaren ook volledig gerund door vrijwilligers en de medewerkers komen veelal via de vacaturebank bij onze organisatie werken.

Daarnaast is Ellen ook actief bij de Speelotheek, lid van de MR op een basisschool, betrokken bij de organisatie van de Woerdense Beursvloer en nog veel meer. In het verleden heeft zij ook nog een aantal jaren als vrijwilliger gewerkt in de Wereldwinkel en komt er nog steeds regelmatig. ’Er liggen altijd zoveel leuke dingen’, zo geeft zij aan.

Gelukkig had Ellen nog wel even tijd om een aantal artikelen uit te kiezen. Zij had haar ‘assistente’, dochtertje Suzanne meegebracht.

Tijdens haar studietijd heeft Ellen een afstudeer onderzoek gedaan in Namibië dus als eerste wordt een Zulu Basket op de tafel geplaatst. ’Deze is zo mooi en zo typisch Zuid-Afrika’.

Vervolgens het boek van Floortje Dessing. ‘Prachtige verhalen en het laat mij dromen waar ik ooit nog eens naar toe zou willen gaan’.

 

Een grote olifant van scrap metaal. ‘Dit doet mij denken aan een bezoek aan Malawi, waar wij tijdens een wandeling op eens oog-in-oog stonden met een olifant. Best even spannend, want we zagen hem eerst niet eens staan in het struikgewas. Vervolgens rustig terugtrekken en toen vertrok de olifant ook weer’.

Een Swazi kaars, altijd een leuk kadootje en je kunt ze steeds weer hergebruiken.

Rietsuiker, ook uit Malawi, ‘wat een prachtige natuur daar en de suikerplantages brengen van die mooie groene velden’.

Een vogel uit Zimbabwe wordt erbij gezet. ‘Een vriendin van mij werkt bij Gone Arty en deze importeren al jaren prachtige producten voor de Wereldwinkels uit dit land’.

Ook een tapasschaal komt op de tafel, want ‘die ga ik mijzelf ooit nog eens cadeau doen’.

Een Cimbala uit Indonesië, een prachtig muziekinstrument. ‘Die is voor Papa of eigenlijk voor onze Opa want die komt uit Indonesië’.

 

We hebben thuis al vele kleuren Doppers, gebruiken ze iedere dag, maar toch deze mooie blauwe is voor dochter Meike.

Een mooie vlinder van glas in lood. ‘We hebben er al een paar, maar ze zijn zó leuk’.

Even een switch naar de Hazelnootpasta, zoon Jeroen is hier dol op.

Een mooie stijlvolle rode leren tas uit India. ‘Die vind ik gewoon heel mooi’.

Een hanger met vilten ballen van Sjaal met Verhaal uit Nepal, licht, kleurrijk en valt op.

Een flacon van Seepje, verpakt als duurzaam cadeau voor het afscheid van de juf of meester. ‘Zo leuk en zo origineel’.

Een Baggie-bag om je boterham in te doen, ‘duurzaam en zorgt voor minder plastic afval’.

Suzanne heeft inmiddels haarclips met een lieveheersbeestje erop gevonden en deze komen ook op de tafel.

Ook ziet zij nog een Octopus eiwarmer of vingerpop van vilt.

We ronden de ‘zoektocht’ af met een rood hart en zo is ook ‘Hart voor Woerden’ op de tafel aanwezig.

Ellen, heel veel dank voor je bijdrage aan dit project ....