De Meiden van Woerden op reis

De Wereldreis van ……… De Meiden van Woerden.

Iedere maand nodigen we een bekende Woerdenaar uit om in de Wereldwinkel zijn of haar tafel samen te stellen met onze producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In de maand augustus zijn dit Tamara Filarski en Miranda de Jong, namens de Meiden van Woerden. 

De Meiden van Woerden is een groep enthousiaste dames die samen proberen om Woerden nog een stukje mooier te maken! ‘Wat we doen, doen voor het goede doel! Op onze eigen wijze! Vol overgave, met energie, lef en creativiteit zetten we ons in voor lokale maatschappelijke organisaties.
Dat kan een Kidsdag zijn voor kinderen met een ziek gezinslid, een verwendag voor mensen die te maken hebben met kanker, een evenement voor mensen met een beperking, noem maar op. Alle maatschappelijke organisaties in de gemeente Woerden kunnen onze hulp inroepen’, zo geeft Miranda aan. 

Tamara: ‘De afgelopen jaren hebben we heel veel fantastische projecten gedaan voor maatschappelijke organisaties. Deze projecten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de sponsoring van onze vrienden. Vergeet ook de particulieren en bedrijven niet, die onze projecten steunen met geld, diensten of producten’. Een actueel project is de realisatie van de Sofa van Woerden. Op dit moment wordt deze bijzondere bank versierd met mozaïek steentjes en de bank zal later hopelijk begin volgend jaar in het Westdampark een mooi plaatsje krijgen.

Ondanks al deze activiteiten, werk en gezin, hadden de dames gelukkig nog wel even tijd om een aantal artikelen uit te kiezen. Als eerste komt het boek ‘Wereld verbeteraars’ op de tafel. ‘Niet dat wij de hele Wereld kunnen verbeteren, maar in Woerden willen wij wel het verschil maken’, zo geeft Tamara aan. Een doosje met Complimenten, geeft aan hoe zij met elkaar omgaan, met de focus op positiviteit, elkaar steunen, dat brengt energie en daarmee kun je ook jezelf verrijken. Een doosje Dankbaarheid wordt erbij gelegd, omdat we het verschil maken, het leuk vinden om deze projecten te doen en ook dankbaar zijn dat mensen ons vertrouwen.

Een kleurig vogelhuisje uit Mexico volgt en is tevens de link richting het project van de mozaïek bank of sofa. Er wordt nog hard aan gewerkt, maar hij gaat heel kleurig en ook heel speciaal worden. ‘We zijn er nu al trots op’, zo geeft Tamara aan. Een fles wijn, een pak koffie, thee en een speciale bottle-stop kaars horen bij de gezelligheid van het samenkomen. Miranda: “Onze bijeenkomsten zijn iedere keer weer een feestje. Een vaas met 28 Cocon bloemen geeft de kleurigheid van de groep Meiden aan”. Een Mexicaanse dame en een Proud Lady uit Zimbabwe komen op de tafel, omdat het mooie vrouwen zijn en te vergelijken met de mooie en innemende Meiden van Woerden. Proud Lady’s zijn we allemaal en bij ieder project leren wij de mensen weer beter kennen. Ook moeten we volgens Tamara vaker samen een hapje gaan eten, open staan voor elkaar en voor andere culturen. De Tunesische schaal met schotel is hier een symbolische aanzet toe. Een rieten tas/mand uit Madagaskar komt onder op de tafel, want altijd handig om je spullen in mee te nemen als we weer aan de bak mogen. Het roze schrift om de afspraken goed vast te leggen en kan daar ook mooi in.

De roze Dopper, samen met een regenboogzak Tiny Tony’s, een geluksolifantje en sleutelhanger Love,  worden erbij gelegd. Miranda: ’Dit zijn onze kleuren en wat een geluk dat wij deze activiteiten voor de Woerdense gemeenschap mogen doen en we doen het met overgave en veel liefde.’ We ronden de ‘zoektocht’ af met een roze sjaal,  een waxinelichtje met een roze hart en een vilten Octopus, want deze zijn gewoon leuk en bovendien in onze eigen kleur. 

Kom langs in de Havenstraat 49 en zie wat Miranda en Tamara allemaal hebben uitgezocht.