De tafel van Susan

De tafel van vrijwilliger Susan van Dijk in de Wereldwinkel (juli 2021)

De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand heeft Susan van Dijk haar tafel samengesteld. Susan is ook alweer 4 jaar actief bij de Wereldwinkel Woerden. 

Susan (43) woont in Harmelen en met haar ex-partner heeft ze co-ouderschap over haar dochters. Op de website stond een oproep van de Wereldwinkel die vrijwilligers zocht en daarop heeft zij gereageerd. Na een interne training staat zij nu iedere week een dagdeel in de winkel.

‘Ik was het niet gewend om in een winkel te staan, maar vind het super leuk. Dit is echt mijn ding, artikelen met een verhaal verkopen, leuk inpakken en klanten met een blij gezicht de winkel weer uit zien gaan. Wat op mijn tafel ligt beschrijft wel een beetje wie ik ben’. Susan is dol op reizen, verschillende landen ontdekken en de cultuur leren kennen. Dit heeft ze van haar ouders van huis uit meegekregen. Ze is al in veel landen geweest en haar moeder zocht altijd de zomervakanties uit, haar vader was van de wintersport. Op haar 19e is ze gaan backpacken en toen door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië getrokken. ‘Het reizen en zelf ontdekken wil ik ook graag op mijn dochters overbrengen’. In Indonesië is haar interesse voor het Boeddhisme, met Boeddhabeelden en klankschalen ontstaan. Het vastleggen van reizen, maar ook de weekendjes weg, doet ze in een reisdagboek. ‘Dit is leuk om later weer eens terug te lezen en zo beleef je, soms kleine, dingen steeds weer opnieuw’.

 

Susan start de dag graag met een kop koffie. ‘Dat maakt mijn dag’. Op haar tafel staat dan ook een groot pak Aroma koffie. ‘In de middag en avond drink ik graag groene- of rooibos thee met een stukje chocola erbij. Mijn favoriet is de karamel zeezout’.

   

Verder op de tafel staan tassen, armbanden, kaarsen en speciaal de lotus waxinelichthouders, daar wordt ze blij van. Ze struint graag over rommelmarkten en bezoekt vintage winkels en hierbij heb ik altijd een blauwe Dopper bij de hand ...

  

  

We zien ook een doosje ‘dankbaarheid’ staan, want er is iedere dag wel iets om dankbaar voor te zijn. Steeds het positieve uit de dag halen en daar dankbaar voor zijn, ondanks tegenslagen die je soms ervaart.

  

Een levensboom in ruwe steen, afkomstig uit Zimbabwe, symbool voor het leven. Van een dromenvanger kan ik echt genieten, zo fijntjes en mooi afgewerkt en nu maar afwachten of een paar van mijn dromen ook worden 'gevangen'. 

 

Het grote dames beeld uit Mexico, met mooie details, is echt een sieraad voor in huis. En natuurlijk een setje acacia houten schalen met bamboe inleg, vind ik prachtig ...

  

 

 

Kleurige schalen uit Tunesië zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, altijd handig voor hapjes en (kleine) gerechten. 's Avonds steek is regelmatig een Swazi kaarsje en het grappige is, je kunt ze eindeloos en veilig laten branden! 

 

Ik zie veel vlinders in mijn tuin, wellicht lok is ze doordat er een paar scrapmetalen exemplaren in staan, wie weet. Er zijn vele soorten thee beschikbaar, maar 's avonds drink ik altijd een glas rooibos of groene thee. Heerlijk rustgevend om de dag af te sluiten ...