De tafel van Carolien

De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand staan de keuzes van Carolien Muller op deze speciale tafel.  

Carolien, alweer 3 jaar actief bij de Wereldwinkel, woont in Woerden en heeft ooit gereageerd op een oproep via de vrijwilligers vacaturebank van www.woerdenvoorelkaar.nl. Na een interne training staat zij nu iedere week één dagdeel in de winkel. “Wat ik zo leuk vind van het werken in de Wereldwinkel is het contact maken met de klanten. Erachter komen waar de klant naar op zoek is. Een cadeau, misschien iets duurzaams, iets handgemaakts of iets uit een specifiek land bijvoorbeeld. Ook is er genoeg keuze uit lekkere producten. Elke klant is weer anders en heeft dus een eigen benadering nodig. Dat maakt het werken in de wereldwinkel veelzijdig, interessant en leuk. Mijn doel is dat elke klant de winkel blij en tevreden de winkel verlaat.

Naast het werken in de winkel maak ik ook de boeketjes, de nieuwsbrief voor de collega’s en het rooster. Daar heb ik veel plezier in. Vind het leuk ook achter de schermen nog wat voor de Wereldwinkel te doen.

Wanneer je hier als vrijwilliger werkt is dat in principe voor 1 dagdeel per week (4 uur). Daarin heb je natuurlijk de ruimte om aan te geven op welke dagen je wilt werken en elke week of om de week of een andere variatie. Alles is daarin mogelijk. Het is echt een fijne plek om te werken.” 

Op haar tafel staan prachtige grote kleurige vazen uit Indonesië. De serie blauw gekleurde bronzen beelden uit Zimbabwe in yoga houdingen zijn voor haar vanaf het begin al een eyecatcher. Natuurlijk een aantal theeboeketjes die zij tijdens haar winkeldiensten maakt. Carolien is ook sinds kort “oud” tante van twee kleintjes. Zij vinden het prachtig als ze tijdens het voorlezen de vingerpopjes van Sjaal met Verhaal gebruikt. De schalen uit Tunesië staan er natuurlijk ook bij, ze zijn kleurrijk en prachtig afgewerkt. Ze is dol op tassen, hoe groter hoe beter, want dan kun je lekker veel meenemen, dus daarom zo’n prachtige leren shopper uit Nepal op de tafel. Klankschalen zijn in alle maten en geven zulke prachtige rustgevende klanken, daar kun je eindeloos naar luisteren. 

Enkele artikelen van Caroliens tafel ... 

 

Een sjaal met bijpassende ketting en mooie schalen ....

  

Waxinelichthouders voor het creeëren van een gezellig sfeertje ...

  

Een beetje spiritueel met klankschalen en mooie 'yoga beelden' ....

 

Een stoer beeld en vingerpopjes voor bij het voorlezen ...

 

Een mobile van Capiz zo fleurig en een royale leren tas, fijn bij het shoppen ...

Stoere olifanten uit India ...

 

Een fleurige vaas uit Indonesië en natuurlijk theeboeketjes die ik zelf samenstel ...