Van bloemenveld naar kaars ...

Er staan nog enkele Brassi kaarsen in de winkel en medio januari komt er een nieuwe voorraad kaarsen in vrolijke voorjaarskleuren.

Met een Brassie kegelkaars kaars geef je groen licht aan schoon licht. Van bloemenveld naar kaars, met 100% ecologische koolzaadwas. Biologisch afbreekbaar. Langere branduren, geurloos en niet schadelijk. CO2 neutraal en ambachtelijk gemaakt! Gewicht van een kegelkaars is 420 gram, lengte 30 cm en een brandtijd van  +/- 7,5 uur.

De prijzen van de Brassi kegelkaarsen zijn 17,50 en een setje van 3 Brassi dinerkaarsen 15,50 en tenslotte een potje Brassi geurkaarsen 11,50 ....

Koolzaadolie is een natuurproduct en wordt gewonnen uit de koolzaadplant (brassica napus). Koolzaad wordt in Europa verbouwd, ook in Nederland. Deze plant bloeit in het voorjaar uitbundig op prachtige velden met gele bloemen die druk bezocht worden door bijen. Van koolzaadolie wordt koolzaadwas gemaakt, waarvan de Brassikaarsen worden gemaakt.

Het mooie aan deze kaarsen is dan ook dat de koolzaadwas een natuurproduct is, 100% ecologisch. Koolzaad wordt vanwege het hoge oliegehalte van het zaad al honderden jaren gecultiveerd. Bovendien is koolzaad bevordelijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient. Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Vlekken in/op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen op 60ºC. Daarnaast is koolzaadwas GMO vrij (dat wil zeggen dat er minder dan 0,9% aan genetisch gemodificeerd materiaal in het product zit). Omdat koolzaadwas een laag smeltpunt heeft van rond de 46ºC hebben de kaarsen meer branduren, minder roetuitstoot tijdens het branden en komen er geen schadelijke stoffen vrij. De kaarsen zijn C02 neutraal en bovendien geurloos tijdens het branden!