De tafel van Thea

De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand heeft Thea de Boer haar tafel opgemaakt.

In 1990 is Thea vanuit Rotterdam in Woerden komen wonen. Zij is haar loopbaan begonnen als verkoopster en eindigde als HR-adviseur bij een zorgverzekeraar. Sinds 2010 met (pre-) pensioen. De afgelopen periode heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan. Bijvoorbeeld 8 jaar bij Slachtofferhulp Nederland en taalmaatje voor een statushouder Haar grootste hobby is quilten. Zij vindt het geweldig om iets met de combinatie van kleuren, materiaal en vormen te maken waar mensen blij van worden. Verder fietst en wandelt zij ook graag. In de Wereldwinkel is zij sinds een halfjaar één dagdeel per veertien dagen actief als winkelmedewerkster. ‘Heerlijk dat ik dit nu mag en kan doen in deze bijzondere winkel. Er zijn zo veel mooie fairtrade artikelen te koop en ik kan zo op mijn manier de wereld een beetje beter maken’, zo geeft Thea aan.

 

Op de kleurrijke tafel staan om te beginnen 2 producten van Seepje, het bonte wasmiddel en een zakje natuurlijke wasschillen. Dit zijn een paar duurzame producten die ook verkocht worden in de Wereldwinkel. Ik laat graag de natuur mijn was doen en er zitten geen plastic grondstoffen in, heel belangrijk om daar vanaf nu goed op te letten!

Thea is een echte tassen-mens, want we vervolgen met een prachtige gekleurde zacht lederen tas uit India van importeur Happy Lona. ‘Hij is licht van gewicht, mooi afgewerkt, veel afsluitbare binnenvakjes, niet te groot maar er kan toch veel in’, zo geeft Thea aan. Voor het fun-shoppen koos ze een mooie rode lederen tas van importeur Tahoua, uit Burkino Faso. Deze is ook prachtig afgewerkt en hier kan nog meer in meegenomen worden. Voor kinderen heeft zij een blauw vilten tasje van Sjaal met Verhaal gekozen, met daarin 3 vingerpopjes die gemaakt worden in Nepal. Heerlijk om bij het voorlezen te gebruiken, de kinderen vinden dit reuze spannend. Van het zelfde materiaal wordt ook een vilten sjaal uitgezocht. Mooi, maar ook heerlijk warm in deze tijd van het jaar, lekker zacht  en hij kriebelt niet. Heel mooi vindt zij ook de blauwe ketting van Kazuri, dus daarom krijgt ook deze een plek op de tafel. Het verhaal hier achter is bijzonder. Dames in Kenia worden in het atelier geleerd weerbaarder en zelfstandig te worden. En ja, er staan er heel veel van in de winkel en ook in diverse kleuren, de Tapas hapjesschalen van Twinning. Deze worden met de hand gemaakt en beschilderd in Tunesië en leuk om je hapjes in te serveren. Ook een prachtig bord met een setje schaaltjes in een andere kleurstelling worden erbij gezet. Niet alleen om te gebruiken, maar het zijn ook sieraden in huis. Tot slot een setje kleine slanke keramiek vaasjes van importeur Sawahasa, welke zijn gemaakt in Indonesië.