De tafel van Anneke

De tafel van vrijwilliger Anneke in de Wereldwinkel

De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand heeft Anneke de Jong haar tafel opgemaakt.

Voor degenen die haar niet kennen, Anneke is getrouwd met Cock Pfaff en samen hebben zij een volwassen dochter, Daniëlle. Het zijn echte Woerdenaren. Na haar schooltijd is zij de eerste jaren gaan werken als financieel administratief medewerker en daarna als directiesecretaresse en management assistent. Sinds 2019 in dienst bij het organisatie onderdeel Volksgezondheid van de gemeente Utrecht. ‘Ik heb vroeger jarenlang badminton gespeeld in Zegveld en daarna getennist in Kamerik. Nu wandel ik veel met onze hond en ben ik graag sociaal actief’, aldus Anneke.

 

Sinds november 2019 werkt zij om de week op zaterdag in de winkel. Op de website van ‘Woerden voor elkaar’ had zij gelezen dat de Wereldwinkel op zoek was naar winkelmedewerkers. Na de kennismaking en een korte inwerk periode kon Anneke zelfstandig winkeldiensten draaien. 'Ik vind het echt super leuk in deze bijzondere en ook de leukste cadeauwinkel van Woerden’. 

Zij vervolgt: ‘Het is toch geweldig dat we in deze winkel zowel de maker als de klant kunnen helpen, ook met eerlijke prijzen. Fairtrade artikelen passen perfect in de veranderende maatschappij, waarin we bewust en verantwoord kiezen. Van kleine cadeau’s, zoals een gelukspoppetje, tot een prachtig bronzen beeldje uit Burkino Faso. Daarnaast verkopen we ook Fairtrade food in de winkel, maar ook bijvoorbeeld koffie en thee aan bedrijven en instellingen’.

 

De winkel heeft de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt en is veel moderner geworden met diverse eigentijdse artikelen. Bijvoorbeeld de kleurige vazen uit Indonesië. Zo knap hoe dit gemaakt is, echt handwerk hè, niets machinaal. 

Sinds begin dit jaar is Anneke ook lid van het bestuur, met als aandachtsgebied winkelzaken. ‘Dit is een nieuwe uitdaging voor me. Ik word hierin bijgestaan door enthousiaste en heel vriendelijke vrijwilligers van de werkgroepen inkoop, winkel en etaleren.

'Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken je uit te nodigen om eens bij ons te komen kijken in de Havenstraat. Geheid dat je met iets moois en een goed gevoel de winkel verlaat’, zo geeft Anneke aan. 

 

 

Op de kleurrijke tafel van Anneke staan om te beginnen giraffes: prachtig, grote en statige dieren, met een mooie uitstraling. De houten beelden zijn eye-catchers voor de Afrika-liefhebber. De vilten poppetjes en dieren komen uit Nepal, zo mooi en kleurrijk, heel knap tot in detail gemaakt en voor elk klein kind een geliefde knuffel. Ze vindt ook de scrap metalen vogels uit Zimbabwe kracht en elegantie uitstralen. Heel leuk voor in de tuin. De artikelen van Tony Chocolonely staan allemaal bij elkaar en er is grote keuze in de winkel. ‘Het schap staat ook zo gezellig en kleurrijk, daar word je al vrolijk van door naar te kijken, laat staan door van de chocolade te snoepen’, aldus Anneke. Een lekker glaasje Fire Fly wijn uit Zuid-Afrika is volgens haar een goede keuze. Om tijdens een rustig momentje thuis van te genieten. De levensboom staat voor groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, voor onsterfelijkheid en genezing. Deze op haar tafel is gemaakt van serpentijnsteen en komt uit Zimbabwe. Een mooi kunstwerk, voor een mooi plekje in je huis, maar ieder beeld heeft ook een verhaal. Anneke heeft ook iets met brons, deze beeldjes zijn heel elegant en sierlijk. ‘Ik ben liefhebber van koper en brons, net als mijn vader was’, zo geeft ze aan.

 

Zo zijn we met een 10-tal artikelen in rap tempo de wereld doorgelopen en dat is het mooie van de Wereldwinkel, die je kunt vinden in de Havenstraat op nummer 49. Wil je ook vrijwilliger worden? Kijk dan even op onze website www.wereldwinkelwoerden.nl naar de vacatures en reageer.