De tafel van Andrée

De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand heeft Andrée van Emst haar tafel opgemaakt.

Andrée is heel actief in het Woerdense en zo ook sinds dit jaar ook in de Wereldwinkel. Na een reactie op onze advertentie bij de vrijwilligersbank 'Woerden voor elkaar' volgde een kennismakingsgesprek. Vervolgens heeft zij een aantal malen meegelopen met verschillende vrijwilligers, die haar wegwijs hebben gemaakt in het werken in de winkel. Sinds juli werkt zij zelfstandig, eens per week, een morgen of middag. Naast haar werk in de Wereldwinkel wandelt Andrée veel ...

Voor de tafel heeft Andrée de volgende artikelen uitgekozen:

      

Allereerst wenskaarten. 'Ik koop (bijna) altijd kaarten in de Wereldwinkel. Gewoon omdat ze mooi zijn! Heel leuk vind ik het dat er ook bijpassende postzegels op kunnen'.

'In de Wereldwinkel liggen zoveel mooie spullen om cadeau te doen. Van heel goedkoop zoals dit lieve geluksolifantje tot prachtige vazen, zoals deze grijsrode (mijn favoriet)'.

     

'Ik geef vaak een cadeautje aan iemand uit de wereldwinkel. Niet alleen omdat ik er altijd iemand heel blij mee maak, maar vooral omdat op deze manier mensen die het stukken minder goed dan wij hebben wat geld kunnen verdienen. De cadeautjes die ik het vaakste meeneem zijn de ‘boeketten’ en de lotus waxinehouders uit de Filipijnen. Ze zijn er in zoveel mooie kleuren dat er altijd wel één te vinden is die bij iemand past. Bijzonder dat ze van capiz (schelp) gemaakt worden.

      

Voor kinderen ben ik helemaal weg van de handpoppen. Grote, kleine en leuke boekjes. Ze zijn echt zo mooi gemaakt. Vroeger speelde ik voor mijn kinderen vaak poppenkast. Maar zulke mooie poppen waren er toen nog niet.

      

Ook heel prachtig voor een kinderkamer vind ik de meeuw die echt kan vliegen. Nou ja, je kunt zijn vleugels laten bewegen en dan lijkt het toch echt of hij vliegt.

Meestal maak ik mijn currymengsels zelf. Ik houd van heel scherp. Tot nu toe hadden we nog geen echt scherp mengsel in de winkel. Er is nu een nieuwe in het assortiment die volgens de aanduiding behoorlijk pittig is. Die ga ik zeker een keer proberen als ik weinig tijd heb. 

Prachtig vind ik de cooking bags. Vroeger hadden we de hooikist, maar deze cooking bags zijn zo mooi en tegelijk zo milieuvriendelijk. En natuurlijk fairtrade.

     

Ik ben dol op sjaals en heb er al een paar gekocht. Deze zwart-witte is wel heel bijzonder en staat nog op mijn lijstje…  Het probleem is dat er veel te veel mooie fairtrade spullen zijn. Als je in de wereldwinkel werkt zie je die natuurlijk ook voortdurend. En hoewel ik niet hou van kopen, kopen, kopen, word ik er soms toch hebberig van …

     

Spullen die ik vaak koop zijn de Tony’s en producten van Seepje. Jammer dat Tony steeds minder pure varianten heeft, want van melk en wit houd ik helaas niet.

          

De Doppers kunnen natuurlijk niet ontbreken. Ik heb er al vier, maar heel handig vind ik dat er nu ook een thermosflesvariant is waarin dranken lang koud of warm blijven. Wat veel mensen niet weten (ik ook vroeger niet), is dat de Wereldwinkel de drie onderdelen van de Dopper los verkoopt. Als er een onderdeel kapot is hoef je dus niet meteen een hele nieuwe te kopen.

     

Tot zover de artikelen die ik voor mijn tafel heb uitgezocht. Kom snel eens kijken in onze prachtige winkel en natuurlijk mijn tafel  ...  lieve groet Andrée '.