Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Jackfruit kookboek

Jackfruitkookboek
 
Samen met uitgeverij Good Cook presenteren we het allereerste jackfruitkookboek van Nederland! Van ravioli en dumplings gevuld met jackfruit tot gado gado en gerookte jackfruitgyros - de veelzijdigheid van deze Aziatische vrucht komt uitgebreid aan bod!

Jackfruit is dé plantaardige vleesvervanger van dit moment. De jonge, onrijpe vrucht, afkomstig uit Thailand, heeft een vlezige structuur en neemt makkelijk smaken op waardoor hij goed te kruiden en marineren is; ideaal om mee te koken!

Jackfruit …100% Plantaardig met de bite van vlees.

De vrucht groeit het hele jaar door aan grote bomen in Thailand, zo ook in de tuin van boerin Khun Nipalin. Jackfruit. Deze fruitsoort, lokaal ook wel Thong Praset’ genoemd, kun je op 2 manieren eten: rijp en geel of jong en groen. De jonge variant zit in dit blik en is ideaal om mee te koken, omdat hij neutraal van smaak is. Het vruchtvlees neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En als je het lang genoeg laat sudderen krijgt het een vlezige structuur. Net echt!

 

 Nog veel meer informatie>>