Kleurrijke vazen

Weer vazen ontvangen met de nieuwste kleuren, te samen met een waxinelichthouder ....

Het bedrijf Benya Art Craft van producent Adnan Isdianto bevindt zich in de regio Bantul op het Indonesische eiland Java. Adnan heeft zijn opleiding genoten aan de Academy of Arts in Yogyakarta.  Onze huidige collectie:

 

 

 

 

Na zijn opleiding is Adnan in 2004 begonnen met het produceren van aardewerk vazen en schalen.  In 2005 is er een samenwerking ontstaan tussen Adnan en Wisnu fair trade. In mei 2006 richtte een grote aardbeving in de regio Bantul grote schade aan. Ook het ( startende ) bedrijfje van Adnan werd hierdoor getroffen, de werkplaats werd volkomen vernield.
Samen met de financiële ondersteuning van enkele wereldwinkels heeft Wisnu al in augustus 2006 een nieuwe werkplaats voor Benya Art Craft kunnen bouwen. Door de kunstzinnige achtergrond van Adnan was het mogelijk om gezamenlijk met Wisnu nieuwe eigen ontwerpen te creëren.

Onderstaand de op dit moment beschikbare modellen. Mochten ze uitverkocht zijn in de winkel, dan kunnen we ze voor u bestellen ....

Ook nog verkrijgbaar .... 

 

 In 2019 heeft Madat Fair Treasures de langjarige succesvolle samenwerking van Wisnu met Benya kunnen overnemen.
Een belangrijke doelstelling in deze nieuwe situatie is om minimaal 2 keer per jaar nieuwe collecties te kunnen presenteren.
De producten van Benya staan bekend om haar kleurrijkheid en diversiteit.
Het aardewerk wordt gebakken bij een temperatuur van maximaal 850 graden.
Hierdoor zijn de producten niet wintervast. Dit is in principe geen probleem omdat de producten voornamelijk voor woninginrichting bedoeld zijn.
De gebruikte grondstof voor de producten is “tanah godean “ roodbruine aarde uit de 2e aardlaag.
De kleurrijke designs worden na het bakken geheel handmatig aangebracht.
Alle vazen uit de collectie van Benya zijn waterproof geproduceerd waarbij enige condens uitslag aan de onderzijde van de vaas niet uitgesloten is.
Benya Art Craft is deelnemer aan het project Usaha Kriya Yogya, een overkoepelende organisatie van fair trade producenten in midden Java.