Seepje, wat zit erin, en wat gelukkig niet

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en het zijn…. Synthetische kleurstoffen? Optische witmakers? Microplastics? Niet in Seepje wasmiddelen! Die bestaan voor 99% uit natuurlijke en duurzame ingrediënten! Zorgvuldig gekozen, voor een flinke dosis wasplezier!

Wist je dat het bij was- en poetsmiddelen niet verplicht is om alle ingrediënten te vermelden op de verpakking van het product?
Daardoor kun je als consument niet direct weten of jouw wasmiddel bijvoorbeeld microplastics bevat.

Vreemd, toch?
Vinden wij ook!

Microplastics in je wasmiddel?

Uit Oostenrijks onderzoek¹ blijkt dat 119 van de 300 geteste wasmiddelen microplastics bevat. Er zijn twee verschillende soorten microplastics: microbeads, kleine bolletjes in vaste vorm, en vloeibare microplastics, ook wel polymeren genoemd.

Van deze vloeibare polymeren is het onduidelijk in hoeverre ze op natuurlijke wijze afbreken in het milieu. Ondanks dat in Nederland het overgrote deel microplastics uit het afvalwater gevist wordt door zuiveringsinstallaties, bestaat er wel degelijk een kans dat een deel in de zee en uiteindelijk in de voedselketen belandt². Liever niet, dan wel dus!

Noodzakelijk? Wij vinden van niet.

Polymeren worden toegevoegd om de waskracht te verhogen of een grijze waas te voorkomen, maar is het gebruik ervan wel echt noodzakelijk? Seepje vindt van niet! We gebruiken tal van natuurlijke ingrediënten om de waskracht te bevorderen en hebben zo al meer dan 14 miljoen natuurlijke wasjes gedaan!

En zo zijn er meer ingrediënten die niet voldoen aan de eisen die Seepje stelt op het gebied van herkomst, gezondheid en milieu. Wat denk je bijvoorbeeld van synthetische kleurstoffen en optische witmakers? Klik op de knop hieronder om te ontdekken welke reguliere ingrediënten wij bewust vermijden. En natuurlijk vertellen we je ook wat er wél inzit!

 

 

Minder vezelverlies bij gebruik van wasverzachter

Ook het soort kleding in de wasmachine doet ertoe! Tijdens het wassen van synthetisch wasgoed (zoals polyester), ontstaat er frictie in de wasmachine en komen er hele kleine deeltjes plastic vrij. Dat zijn er per wasbeurt zeker zo’n 600.000!

Kies dus zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen en gebruik een wasverzachter om het vezelverlies met 35% te verminderen³.

 

Beluister ook het dit artikel uit het programma binnenstebuiten:  https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/duurzame-lifestyle/video/duurzaam-wasmiddel-in-den-haag