Oh ooh .. geen letterrepen

Sinterklaas is voor velen een gezellige tijd, waar cadeautjes en lekkers bij horen. In de Wereldwinkel zijn volop leuke en duurzame cadeautjes te vinden en uiteraard hoort "iets lekkers" er ook bij.

Maar oh oh Sinterklaas kan dit jaar geen letterrepen verzorgen. Wat nu?

Wij kunnen jullie het feest toch niet zonder letters laten vieren. Hij heeft de Pieten daarom opdracht gegeven om te kijken wat nog mogelijk is. Een goed alternatief ...

Wat hebben zij gevonden?

De ontwerp Piet heeft een 7 verschillende Sint-wikkels speciaal voor de Wereldwinkel gemaakt. Nu kun je je favoriete Tony-reep uitzoeken en vervolgens doen wij de wikkel naar keuze eromheen. Is dat geen leuk en creatief idee?

   

Maar wat is er dan aan de hand in die letterreep fabriek?

Tony Chocolonely, de letterrepen fabrikant voor Sinterklaas, werkt samen met Barry Callebaut (één van de grootste chocolademakers ter wereld) om de vloeibare chocolade voor onze letterrepen te maken. Echter in juni heeft Barry Callebaut in hun fabriek 'n partij vloeibare chocolade geproduceerd die positief testte op salmonella. Alle productie is direct stopgezet na de ontdekking en de fabriek is onmiddellijk gesloten om alles zorgvuldig te reinigen. Dus no worries: er zijn geen Tony's repen met de besmette vloeibare chocolade in de winkels beland!

Ze zouden alleen nèt beginnen met het maken van onze letterrepen voor Sinterklaas en werd de fabriek van Barry Callebaut gesloten voor de reiniging.

Barry Callebaut en 100% traceerbaarheid

Samen met Barry Callebaut heeft Tony een systeem ontwikkeld waardoor alle cacaobonen voor onze chocolade 100% traceerbaar zijn. We weten hierdoor van elke boon die bij Barry Callebaut aankomt waar deze vandaan komt. 100% traceerbaarheid is 1 van onze 5 samenwerkingsprincipes en essentieel op de route naar 100% slaafvrije chocolade. Dankzij de traceerbare bonen weten we bijvoorbeeld exact aan welke coöperaties we een hogere prijs betalen voor de cacao. Tot nu toe is Barry Callebaut de enige chocoladefabriek die vloeibare chocolade kan maken van 100% traceerbare bonen. Het behalen van onze missie staat op nummer 1 in alles dat we doen, daarom willen we niet uitwijken naar een fabriek die niet exact weet waar de cacaobonen vandaan komen.

Daarom geen letterrepen dit jaar 

Hierdoor is het niet meer gelukt om de letterrepen op tijd te maken en bij de Sint te krijgen. Dus dit jaar zal je geen letterreep in je schoen krijgen, ook niet als je er extra hard bij zingt..

Ontzettend balen voor ons, maar vooral voor jullie! We hebben hard nagedacht hoe we d'r toch voor kunnen zorgen dat we er samen een leuke Sint van kunnen maken. Op een lekkere, verrassende en impactvolle manier zoals jullie van ons gewend zijn!

Het zijn dus prachtige wikkels geworden die je om je favoriete reep kunt laten doen. WIj doen dat graag en gratis, een service van de Wereldwinkel !!!