Colours of the Chars

Nieuw in de winkel zijn de stoffen kerstballen en slingers uit de Colours of the Chars collectie. Colours of the Chars is een initiatief van Friendship. 

Friendship begon zijn activiteiten in 2002 als pionier van het eerste door NGO's gerunde ziekenhuisschip ter wereld voor de meest ongeadresseerde en achtergestelde gemeenschappen ter wereld die leven op riviereilanden, chars genaamd, van de machtige Jamuna-rivier (Brahmaputra) in Bangladesh.

Het werd al snel duidelijk dat om een blijvende impact op het leven van mensen te maken, we andere problemen moesten oplossen. Vanwege hun geografische afgelegen ligging en blootstelling aan milieuvolatiliteit als gevolg van de klimaatverandering, hebben de mensen in de noordelijke riviergebieden en de zuidelijke kuststrook van Bangladesh weinig of geen toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en andere openbare diensten en hebben ze geen mogelijkheden om te ontsnappen aan een leven van extreme armoede. Friendship heeft ervoor gekozen om haar activiteiten voornamelijk te richten op deze afgelegen plattelandsgebieden en een holistische benadering te hanteren.

Met het project Colours of the Charts worden o.a. kerstartikelen door kind-moeders gemaakt om de kans te bieden een goed bestaan op te bouwen. 

Meer informatie over dit project valt te lezen op: www.coloursofthechars.com              en over de Friendshop organisatie op:  www.friendship.ngo