Welkom bij

Wereldwinkel Woerden

Doe mee en win ....

Een super actie!

Als je de komende 2 maanden een Tony's reep koopt in de Wereldwinkel kijk dan even goed aan de binnenkant van de wikkel. Wellicht zit daar een kaartje in en als je het nummer wat op dit kaartje staat belt ontvang je van Tony Chocolonely gratis en voor niets 11 repen!! Is dat niet gaaf .....

 

Samen met de Wereldwinkel zet Tony's de chocolade ook nog steeds in de schaduw!

Doe ook mee!

Een van de grootste uitdagingen voor cacaoboeren is grote droogte. Dit is te voorkomen door het planten van schaduwbomen..

Rond Daloa in Ivoorkust werkt Tony's samen met ruim 1800 cacaoboeren die lid zijn van de coöperatie Ecojad en Kapatchiva. Het droge seizoen is hier het en lang. De cacao heeft het zwaar als het lang niet regent en de bomen laten hun bloemen en jonge vruchten vallen. Zo verdwijnt een deel van de oogst.

Wat te doen? In de natuur groeit cacao onder de schaduw van grote bomen; schaduwbomen. Als we dit nabootsen wordt het vanzelf koeler op de plantage en overleven de bloemen en jonge vruchten het droge seizoen.

Tony's wil op grote schaal schaduwbomen gaan planten. De voordelen zijn eindeloos; hogere oogst, biodiversiteit, vruchtbaarheid van de bodem en het natuurlijke evenwicht is groter, dus zijn er minder chemicaliën nodig om plagen en ziekten te bestrijden, meer schaduw is minder onkruid, minder onkruid is minder onkruid wieden. Dus minder arbeidsintensief. 

Samen de wereldwinkels gaat Tony's Chocolonely sparen om schaduwbomen te planten bij de boeren met de hoogste nood!

Tony’s Chocolonely zal 10 cent per verkochte exclusive reep apart leggen voor het planten van bomen.
De Chocolonely Foundation zal dit bedrag verdubbelen. Dat wordt 20 cent dus!Iedere boom kost 1 euro , dus per 5 verkochte repen kan Tony's 1 boom planten.​

Om een hele boerderij schaduwrijker te maken heb je zo'n 100 bomen nodig. Het doel is is zo'n 5000 bomen (25.000 repen) te kunnen planten waarmee we 50 boeren gezinnen kunnen helpen hun opbrengsten te verhogen!
Doen jullie mee?

De exclusives lijn van Tony's bestaat uit repen

  • puur merinque kers

  • melk popcorn discodip

  • wit stracciatella

  • melk coffee crunch

Deze repen zijn exclusief te koop bij de Wereldwinkel en niet bij de supermarkt.

De actie duurt tot en met 31 augustus 2018.